= bubbalog =Дневникът на моето стадо

WordPress 2.7 и други работи…

Thursday 11.12.2008 21:24 EET · Публикувано от в = Wordpress =

Воала! Днес, както можеби и маса народ освен мен, минах на чистоновия WordPress 2.7. Какви са впечатленията? Красив, адски удобен, даже някои плъгини които ползвах вече отпаднаха… Прекрасна новост е именно системата за инсталиране директно от сайта, въпреки, че още не мога да намеря начина да го направя, питаме за някакво FTP и не ми иде наум какво да пиша… Друга голяма шукария е възможноста на таблото да се размества, полетата да се минимизират, а страничната лента да става само на иконки, като тогава менютата се показват като изкачащи колонки… Има прибавена опция за качване на файл, за да може да се използва в последствие (това май го нямаше на предната версия или поне аз не го бях видял?!), добавено е бутонче за преглед на публикацията преди да я постнеш, мойе да си скриеш разни полета които не ти трябват… Абе всичко е много убу направено.

Другото с което мога да се похваля е малкия ъпгрейд на машината на която е блога. Малко рвене, малко разместване на чаркове и вече лети на почити препоръчаната ми конфигурация. След което последва тотален ъпдейт на плъгините (днеска в чест на новата версия почити всичките които ползвам излязоха с нови версии), както и запускането на някои други гъзогъделичкатори, на които им бях хвърлил око, а именно – рейтинг система (от онея със шарените звездички), генератор на карта за блога (адски гот!), най-посещавани статии, а като цяло кеш системата работи вече по правилното си предназначение… Абе като се замисля – много хубав ден за моя блог. Сега е направо като прероден.

Малкото неудобство е, че трябваше да си пренастроя всички плъгини след преинсталацията, дори и тези, които само са спрени и после  пак пуснати. Незнам дали това е стандартна шстория при преинсталация, но много ме изнерви… Но както и да е. Спирам засега до тук, защото мисля да лягам, че утре трябва да пътувам. Споро мисля че ще публикувам пълния лист с плъгини, които използвам. Вече си имам фаворитите и постоянния избор.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.