= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Игри а-ла Samorost!

Friday 26.12.2008 23:37 EET · Публикувано от в = Идио-баланс =

Уха! Това е едно наистина страхотно богатство. Дано само няма хора, които не знаят за какво идва реч. Ако има – обяснявам на бързо: Това са тип куест игрички, в които трябва да вложиш малко логика и да се кефиш на нестандартното, сиреч – определено требе да си малко хахо за да ти харесат. Самата визия е малко шантава, а музиката е от приятна и разпускаща до леко психаделична. Стига толкова с обясненията. А за тези които знаят за какво иде реч – надявам се за падне забавление.

Kато начало започваме с няколко игри от http://amanita-design.net на върха на които разбира се е класиката Samorost 1 и Samorost 2, а третата е The Quest for the rest

Следващите няколко са от сайта http://www.gamershood.com. Те също са групорани по сериалчета и тематика и има една различна. Имената им са Sangar Sabrina, Sabrina in nort pole и Sabrina on fraser island, а различната е Indiana Jones and the sacred fortune.

Следващите също са групирани но само по имена, а именно: Haluz 1, Haluz 2 и Wogger и Woggerworld като цяло.

Следват изброени няколко самостоятелни игри: Questionaut, GWEN, Duan и Under One’s wing, като последната, но не и като значение е черешката на мелбата – NOTPRON – игра за хора с достатъчно време за губене, силна логика и силно развито логическо и асоциативно мислене.


3 коментара за “Игри а-ла Samorost!”

  1. Anita says:

    Thank you!

  2. Фори says:

    еей, ного ме кефи самороста, Пепоо, и подобните й :)

  3. That’s really great that you are doing such supreme article related to this post. Furthermore I opine that this could be great when some scholars get the masters thesis or just dissertation from you.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.