= bubbalog =Дневникът на моето стадо

CMYK таблици за предпечат (CMYK chart tables)

Saturday 06.06.2009 23:22 EET · Публикувано от в = Всичко друго =

There is some english info at the end of the post…

Винаги много съм се нервирал от факта, че моя лична читава CMYK таблица, по която после да работя. Не че купешките (офсетовите) са кофти, напротив, перфектни са, но специално за цифровия печат с който се заниавам последните години не са пригодни на 100%. Става дума за това, че по купешката таблица не може много точно да се каже кой-цвят отговаря на това, което ще отпечата машината, още повече на това, което се вижда на екрана на монитора. Еле па особено, откакто последните години навлязоха тея нови плоски боклуци които е невъзможно да се калибрират, и на които освен да зяпаш нещо в нета или опраскаш някой пасеианс за друго не стават. Абе с 2 думи, аз съм си непоклатим фен на CRT (големите тежки тръбни) мониторите.

Имено затова, трябва да се отпечата една такава табличка точно на машината, за която се подготвя продукцията. Но от къде?! Файлове за такава клижка няма или поне аз не можах да намеря такива във векторен вариант, или 100% биха били платени. И се замислих, дали да не отделя малко време и да си направя сам такава книжка. И… Ето го и самия резултат.

Книжката е с формат А5 Landscape, като отляво са предвидени 10 мм за сглобяване със спирала, като файла който предоставям си е лично моя разработка. А с оглед и на моите нерви около намирането на такъв файл, мисля, че ще бъде много полезно и на много други хора, от там произхожда и решението ми, да го споделя съвсем безплатно за сваляне и използване. Е, разбира се, има някои малки ограничения. Не може да се едитва, но принтираето е разрешено на максимална резолюция. Знам, че не е невъзможно да се прескочат забраните с малко повече търпение, но моля, не го правете, все пак не емалко труд да се изработи подобно нещо и бих се радвал файла да върви с малкото инфо на всяка страничка.

Ами – това е, забавлявайте се, а ето и няколко скрийна на самата книжка, като съответно това са корицата, една вътрешна страница и последната страница с контролни винетки, картинки и преливки.

Като благодарност за труда си примемам определени количества бира или мента със спрайт, или просто един благодарствен коментар по-долу.

CMYK_Chart_Book.pdf (20.6MB)

***

This is my own release of CMYK chart table in A5 format. It’s made from me becouse I can’t find file like this in vector variant in whole net for free download and use. There are some limitations – it’s free for print, but locked for editing, so feel free to print and use it, but please, don’t remove label on the pages. I know there is way to override security and remove the label, but please, don’t do this . It takes a lot of time to create it and now I distribute it for free. For this, I’ll take from you only beer, or just a little comment below.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.