= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Леки промени в блога…

Thursday 02.07.2009 08:57 EET · Публикувано от в = Wordpress =

Вчера най-накрая ми остана малко време да се позанимая и с блога. Това опражнение не го бях правил от много време, а имаше доста неща, които ме дразнеха но дали от мързел, дали от липса на време… абе все си седяха непипнати и ме дразнеха както казах.

Като кардинални промени не мога да се сетя кое е по-напред по важност, но одновните са – промених (най-накрая!) фабричния фон на страницата и сега е с доста по-свеж и изравнен вид. Постарал съм се всичко да отива в синьо-черната гама, че преди много ми се моташе с това зеленичкото във фона…

Втората корекция е малко по страничните ленти. Най-накрая се реших и  внесох малко нов ред в навигацията вдясно. След като за пореден път плъгина за разгръщане на категории спря да работи реших вече да го махна. Преподредих и преименовах страниците, махнах излишните, а долното поле за архивите направих с просто падащо меню. С леки корекции на functions.php, sidebar.php и style.css успях да преподредя разположението на страничните ленти и да прибавя 2 нови. И воала, сега блога е с 2-1-2 колонен сайдбар, като нещата станаха доста по-прибрани и прилежни.

Третата корекция е, че пак прибавих страничния логин, като съответно си го преконфигурирах малко за мен за да ми пасне на визията. Вярно малко повечко място заема, но какво от това, доста по-удобно е с него. Другите корекции са вътре в самия блог по кода. Нече разбирам много, а и те са съвсем дребни и козметични, така че надали някой ще им обърне внимание, затова няма да ги споменавам поименно.

Ами това е, вече си имам няколко цели набелязани за по-натамно развитие и какво ми трябва още, но… за това друг път.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.