= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Моите проблеми при обновяване до версия 2.8

Sunday 05.07.2009 19:02 EET · Публикувано от в = Wordpress =

Като начало новата версия ми се струваше много хубава и красива, поне до момента, кодахт половината от нещата в блога спряха да ранотят. Това се отнасяше до всички падащо менюта отляво, горното основно меню, спряха да работят опциите за влачене на контейнерите в таблото, прееба се автоматичното ъпдейтване на плъгините, спря да работи визуалния редактор… Абе като прочете всичко това човек си казва – Ебахто бозата, защо да се ъпдейтвам, като е такава бъгня?! Проблема е, че все повече плъгини искат по-голямата версия на WordPress.

И така, наложи се пак да се заравям в Google и да търся някой не е ли получавал моите проблеми. Оказа се, че тук там е имал някой по един от моите (те се оказаха 2 проблемите). Та… Системата си работела добре, просто аз съм бил кърък.  Пробвах да спирам всички плъгини, пуснах му повече памет, пусках го на английски по разни препоръки и не и не, няма никаква файда. Най-интересното беше, че при предната версия 2.7.1 всичко си работеше като хората а проблемите се появяваха дори и при чисто нова гола инсталация на WordPress 2.8.

Решението дойде при едно случайно поредно търсене от един блог, в който младеж е описал, че при него след ъпгрейд спрял да работи визуалния едитор (до тогава всъщност не бях разбрал, е и моя не работи). Съвета беше достатъчно прост – Прибавече следния ред някъде в началото на wp-config.php:

define( ‘CONCATENATE_SCRIPTS’, false );

И о, чудо, всичко проработи – и менютата, и редактора и влаченето на контейнери… всичко. Обаче ъпдейта не ще мамаму и прасе… И така, родължи ровенето по гуглето за намиране на лекарство…

Решението за проблема дойде съвсем бързо този път – оказа се, че проблема с автоматичното обновяване след ъпгрейд до 2.8 е доста често срещан. Решението беше намерено в друг блог, където по също толкова простичък начин беше написано – прибавете следния ред в wp-config.php като предпоследен, точно преди ?>

define(‘FS_METHOD’, ‘direct’);

Е, това беше вече наистина добро. Сега блога лети, всичко му е наред и очаква какво друго може да се направи много…

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.