= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Първата ни истинска семейна почивка!

Sunday 09.08.2009 23:25 EET · Публикувано от в = Всичко друго =

Ето че и това се случи – да сме тримата заедно и да отидем някъде без да имаме някаква цел, просто ей така, па макар и за 2 дена. Както си се разхождахме по Дружба, се замислихме колко време вече не сме мърдали от Варна само за да се разходим… И решението бе взето на минутката – отлитаме на юг! А точно за този трип си мислех от толкова много време… Па и да покажа на жената един от любимите ми градове за почивка.

Речено – сторено. За около 1 час събрахме каквото ни хрумне в колата – палатката, одеала, хавлии, банските и каквото имахме на нас, турихме и по едни резервни гащи и припалихме към Созопол. Целта на пътуването беше да стигнем до там, да се помотаем по града, да спим на Каваците и на другия ден да продължим надоле, ако требе и до границата да стигнем, но да се отдадем на безмислен и разбускащ излет. Но както винаги, нещата никога не стават така както ги мислим и плана стигна само до там, че спахме на аваците. По път минахме през Слънчев Бряг да се види жената с една позната, после се оказа, че в Созопол е една моя позната с която поради куп причини и ред неизяснени обстоятелства не се бяхме виждали около 10 години и така променихме плана – вечерта с нея на по бира, после нощна разходка по Созопол, спане на Каваците, плаж и обратно във Варна. Е,това беше вече и окончателния план.

Въпреки че много народ ми разправяше колко са съсипали созопола, аз бях много приятно изненадан, че самия град се е променил адски много откъм мащаб, но все още е запазил голяма част от него си непроменен, такъв какъвто го помня, когато съм бил на еееетолкова малко годинки и ходехме с наще на станцията на ТУ на почивка. Същото се отнася и за Каваците, където не бях стъпвал от 2002 г. Жената също остана много очарована от цялото пътуване и подготвената обиколка и каза, че това далеч надхвърлило очакванията и като цяло. Най-радостен както винаги обаче остана малкия шебек, който досега не беше ходил на палатка. То не бе помагане в разпъването, после да тичка наоколо, да се закача със всички съседи и главно съседските момиченца, после да седим всички заедно и да ядем на земята, и накрая да се разхождаме дъъълго по центъра… Абе мисля, че ше му хареса на хипарийка на Лъчко. Сега вече знаем къде ще ходим догодиина на почивка, само време да стане и парички да има и мислим да повторим упражнението, но тогава поне за седмица.

P.S.: Снимковия материал е както винаги в семейния албум

Созопол нощем

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.