= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Ей, аман от работодатели-смешници!

Thursday 10.09.2009 12:48 EET · Публикувано от в = Страсто-мисли =

Направо умрях от смях вчера, когато Раче ми пусна какво са и пратили по мейла от една някаква агенция за недвижими имоти, в отговор на CV-то и кандидатурата и за работа. Ето и пълния текст – 1:1 както го е получила:

Dear Mrs. Oksana Pervova

Thank you very much for your email. There are few things that we have noted on your CV and I would liketo point then out before we consider you for an interview.

1). Your CV points out that you have not sustained for more than 6 months in a work place. This shows us that you are very unstable and insecure in a job.

2). The first question you have asked us is about money. Sorry, but you have shown that you are not a motivated person. You have more interest in money rather than the job details.

I thank you once again for sending your CV. I am sorry but we cannot invite you for an interview as this would be a waste of time.

I wish you best of luck!

Kind regards

Sima Shah

Първоначално си помислих, че е от чужбинско, пуска тя от време на време кат ни прихванат лудите по някое CV натам и си викам – “Бравоооо, не само тук има работодатели с болни амбиции!”, но после си се оказа, че са си нашенски шебеци, тук от Варна, някакви англичани… Срам!

Първия въпрос който ни изникна – хубаво са отговорили, но дали са си направили труда да прочетат CV-то и и да видят, че не тя е виновна, че до сега е работила само сезонна работа предимно и затова е била по 6 месеца все… а и не са погледнали май изобщо на какви длъжности е била… Ами според тая логика, дай да изтребим тея дет са като нея. Ама айде, това не е толкова важно, кой колко могъл и където могъл – работил. По интересното е заключението им, че след като питала веднага за парите била немотивирана… Честно, по-голяма глупост не бях чувал. Идват начи тея чуждоземци, искат да ни наемат за жълти стотинки и започват да шикалкавят когато дойде време за плащане… Ами съжалявам, ма днес никой не може да си позволи да работи за чест и слава и не мога да си представя по-голяма мотивация от парите, особено в момент на криза. А че трябва да плашаме сметки, детето да храним… не ги интересува май. Абе смешна работа. Както и да е, не им останахме длъжни и им написахме един отговор в който им обяснихме как седят нещата и колко е обиден техния мейл, и колко смешно изглежда… Ама англичани, ко да ги правиш, а и как съвпадна това точно в деня, когато освободиха и оня келеш-хаймана и го обявиха за невинен и показаха на света колко смешна и нещастна система имат и те… Ама това е съвсем друга тема на разговор.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.