= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Помните ли Netscape…

Monday 12.10.2009 22:17 EET · Публикувано от в = Всичко друго =

Не са много нещата които могат да ме върнат с голяма носталгия към миналото… Едно от тях е именно Netscape. Отдавна не ми се беше случвало да се присетя за някои стари разработки които не съм ползвал от години поради една или друга причина, но в миналото да са ми били любими.

В последно време игричките които играем със жената нещо много товарят машината и днес сутринта унесен в мисли дали няма да се намери някой лек и бърз браузър се сетих за този мой стар любимец и се заех да потърся на какво ниво е, какви версии има, какво изобщо се случва с него… когато открих ето това: http://blog.netscape.com/2007/12/28/end-of-support-for-netscape-web-browsers/. Въпреки, че няма някаква причина да се чуствам така направо бях потресен. Та това подяволите е просто една програма…е да ама не. Когато си спомних каква борба беше да имаш интернет, краденето на пароли от познати, как се работеше на 486 на 66MHz, първата поща, първите запознанства и чат срещи от mIRC, началото на ICQ… и разбира се през всичкото това време беше Netscape.

Някакси ми стана много свидно и тъпо, че един толкова напредничав браузър си замина толкова безславно и без време, защо още преди години го занемариха… нямам идея. Със сигурност обаче не съм единствения с подобни спомени… и когато много ви налегне носталгията 

може да си пуснете ето това – https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4083 едно малко скинче, което да припомни как изглеждаше всичко в началото… И пак ми изниква една реплика от сайтовете които прерових набързо по въпроса: “Netscape научи всички!”

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.