= bubbalog =Дневникът на моето стадо

За Windows 7, терминал/rdp и някои други бъгове…

Sunday 08.11.2009 18:57 EET · Публикувано от в = Windows =

Като всеки себеуважаващ се експериентатор най-накрая реших и аз да тествам новия Windows 7… Направо съм поразен от способноста на пичовете от Micrsoft да превръща всяка следваща версия на тази операционна система в един безкрайно забавен куест…

Първата задача разбира се беше да се пусне заветния терминал или така наречените конкурентни връзки към машината за да може няколко човека да се логват едновременно на една машина. Това за моя много голяма радост се оказа доста по-лесно от търсенето и репението на проблема от предните 2 пъти – на XP и Vista. С 2 думи – прочетете статията от тук, свалете файла, разархивирайте, пуснете като администратор съответния файл и всичко е готово.

Втория проблем беше съвмесимоста с някои стари софтуери на х64 версията на Win7. Незнам как е при другите 64 битови системи, 7 е първата такава която ползвам на Windows, но забелязах, че тука програмните файлове са разделени на х86 и х64. Това от начало ме зарадва, но в последствие се оказа, че някои софтуери така и отказаха да работят, което ми причини определенинеудобства замалко. Един от тези софтове беше Skype 3.8, койо се оказа, че има някакъв бъг и точно тази версия не може да работи на 7… та ме караха да се гърча няколко дена на отвратителната 4-та версия… просто няма такава отвратна работа. За радост обаче се оказа, че не всичко е загубено. Оказа се, че една доста по-стара версия – Skype 3.6 работи просто перфектно, а още по-радостно се оказа, че и Skype Launcher-а също си работеше въпреки моите опасения.

Засега всико друго работи прекрасно, много по-добре се държи от Виста, но остава и доста за тестване… Когато се посвикне малко с него се оказва не толкова лош за работа. Ами това е засега, аз не го ползвам много за разни екстремизми, ограничен съм максимално – чат, нет, музика и филми и много рядко за някоя работа, така че не мога да кажа много за неговите имъци и недоимъци, и засега нещата са ми акантар относно +/- на систеата.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.