= bubbalog =Дневникът на моето стадо

За БТК и SMTP и поредната педерастка проява…

Friday 13.11.2009 00:11 EET · Публикувано от в = Страсто-мисли =

Мдам, верно съм малко назад с новините, но какво да се прави, просто така са се стекли обстоятелствата… само дето ми скъсаха нервичките. Какво ли? Надали не сте чули за поредото лайняно самоволство което БТК сътвори – резването на SMTP на порт 25… преди час направо излудях.

Всичко започна преди няклко дена, едно приятелче ми се обажда и помеждодругото ми се оплака, че не може да накара мейла да праща. Ама нали преинсталира там, настройва  – викам си, може да не е довършил нещо и затова… забравих го. След няколко дни обаче ненадейно забелязах, че сървъра ми изведнъш спрял да праща мейлите от Nagios, както и тези, които генерира когато получа нов коментар в блога… 2-3 дена преди това бях преинсталирал всичко и си викам, мамка му, пак забравих нещо и започнах едно ровене, четене и няма тръгванка и това си е. Тамън взех да го забравям и днеска се довърших. Прибирам се и един познат вика – край, едно писмо не мога да пратя… и се заислих, каква е вероятноста за единица време трима да сме преебани? отварям гугле и мат! направо паднах… от там натам – ясно.

От тук следва и логичното потичане на моите мисли. Докога някой ще си прави каквото иска по какъвто начин му скимне и няма да си направи труда да предупреди даже? Ами какво ще стане, ако народа масово започне да се отказва от услугите им? Моя човек е пример, още утре каза, че отива да им дига гири и ако не му дадат на момента някакво обяснение и решение прекратява договора с тях, нека да се опитат да го съдят ако искат. Ами дали няма да се насерат ако 100-200,000 заведат дела срещу тях за пропуснати ползи? А най-малоумното е, че по този начин не решават нищо, просто доставчиците на поща се променят портовете си и какво? Ще орежат целия нет?

Всичко до тук добре, но не ми става ясно за какво се прави всичко това. Единствено знам, че не е за да се прекъсне спама. Дане би обаче да се опитваме да наложим наблюдение от големия брат? Не ми се вижда читаво решението “Ако искаш поща целия трафик трябва да мине през нас!” Ами какво ще стане ако системата сдаде багажа? Всички видяхме колко са нещастни и как се оправдават като насрана дественица когато заради тях умря мрежата и се парализираха банкте на половин България… Не е лошо да претендираш че си добър, но аз дълбоко се съмнявам, че админите ще удържат някоя авария, направо се плаша ако са на нивото на хелпдеска и съпорта който предлагат… жална майка плаче.

Искрено съжалявам, че нямм средства и най-малкото не съм наемател на услугата им, такова има в квартирата, за да мога да заведа едно дело срещу тях. Иска ми се обаче всеки който има свободно време и средства да направят това. Който има възможност да се откаже от услугите им, персонала да им се разпилее и накрая да останат със статут на обикновен квартален провайдър… Не съм вярващ и не обичам да се моля, но този път… да речем че просто стискам палци нещо такова да се случи на някой от великите монополисти, за да разберат, че не те определят ритъма, а тези които ползват услугите им…

http://www.ayanev.com/btk-adsl-wtf-8863/

http://www.stat1973.com/tag/%D0%B1%D1%82%D0%BA-adsl/

http://lemon.drundrun.org/?p=525

http://sashoblog.net/it/%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D1%82%D0%BA-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BA/

Погледнете се господа в това огледало. Да копирам ли още линкове за да разберете колко сте нещастни и смешни в очите на хората?

Има един коментар за “За БТК и SMTP и поредната педерастка проява…”

  1. Буба, мерси, че си пуснал и моята статия, но аз така или иначе се отказвам от БТК – в офиса – от половин година – у дома след месец или два. Лошото е, че повечете доставчици купуват на едро от БТК…
    БТК – ВИВАКОМ – Все същите кафеви…

    Блогрол?

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.