= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Калкулатор за пропорционални размери на снимки, картинки и клипове

Wednesday 06.01.2010 04:00 EET · Публикувано от в = Мът'рял от нетя =

Направо не мога да опиша колко съм щастлив! Най-накрая се сдобих с някакво качествено (при това онлайн) пособие за смятане на размерите на снимки, картинки и клипчета. Е няма такава болка начи и борба като идиот с разни утилити, че и с Фотошопа да се пресмята аджеба, колко ли пиксела ще стане тая снимка висока, ако я тура в постада е 50 пиксела широка… не тука не става дума за стандартния формат… но дори и за него даже. Ето го и моето творение постигнато с малко редактиране и малко борба докато го кача тук.

Смятането става по следния начин: Напишете на първите полета началния размер, а в едното от долните – единия краен и натиснете бутона “Изчисли”. Сметалото ви изчислява другия размер и процента на намаление или увеличение. Аналогично, може да пресметнете от началния размер краен по въведен процент.

Title: Това_е_един_грозен_дефект
Description: Полезен гъзогъделичкатор – Proportional Resize Calculator. Системата е безмерна, да си го прилага кой както иска, за пиксели, милиметри или дълги мадаруги ако щете :)

Оригиналния сайт от който е копирана основата е http://www.universalprinting.com/help/proportioncalculator.html. Първо бях се заровил за скрипт на PHP, но това случайно ми попадна и след като времето напредна, а аз определено се изнервих от безполезното търсене се заех да редактирам това. Копнах сорса от сайта, съкратих малко открая скрипта, турих му български надписи, изчистих излишния код за да добие компактен вид както е сега и воала! Дано някой наистина му се изкефи, както аз му се радвам като малко дете на близалка.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.