= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Ей, много хубав 3-ти март стана…

Wednesday 03.03.2010 23:02 EET · Публикувано от в = Всичко друго =

Днеска беше един от най-хубавите ми дни напоследък. Хубаво време, хубави работи станаха и свършихме доста работа.

Всичко започна от снощи, когато приятелчето Живко каза, че има някои неща от едно старо Типо и ако искам да мина да видя дали няма нещо дами хареса. Станах днеска отидох и след доста борба и работа се сдобих с прекрасен комплект седалки за Чибурашка, както и с ново запазено воланче, та най-накрая се пречупи в мен нещо и сених стария износе и захабен спортен волан. Зелен плюш, оригинален подлакътник, регулируема по височина шоферска седалка, хубаво изразени пасажерски места (а не равна седалка като градинска пейка), задна седалка падаща половинка… За това последното одобено одирах земята, сега като тръгнем нанякъде мога да натоваря и пералнята отзад, и да има нясто за столчето на Лъчко.  Е има малко забележки – на 2-3 места трябва да се поправи скъсан шев и задължително да се разглобят и изперат, защото са адски мръсни… ама само това, само да дойде топлото и ще види тя…

Другото нещо е новото попъление за моя дата център. Сдобих се с истинска красива и нова на вид сървърна кутия в която преместих сървъра на блога. Има си много лампички (които за съжаление няма как да ползвам), заключваща се вратичка с прозрачно капаче, 2 вентилатора за охлаждане и екипирани с филтър за прах, дръжки замонтиране и местене… Голяма шукария. Малко зор видях докато намеря точното  място на всичко в нея, но накрая заспа. Съща така намерих приложение и на онези странни лайсни – псевдо релси за шкава, които си мислех, че няма да влязат в употреба, но се оказаха перфектни за случая, тъй като ми се видя тежичка да виси само на 4 болта отпред.

Третата придбивка е новия член в състава на клъстера ми – Pentium II 330MHz, който екипирах със 128RAM и вече е подкачен и тази вечер предстои да видя какво може да се изстиска от него в компанията на другите 2 машини. Докато го подкарам малко отнесе няколко псувни не за друго, а защото посто е… Compaq! Тея съм ги признал за изруди, винаги имат нещо на търсене. Като начало не можах да го вкарам да седи във вече свободната кутия от сървъра, защото иа някакъв откачен радиатор като корона на процесора и не може да се събере под захранването. Другото шашаво нещо е, че не може да буутва без забдена клавиетура, искаше ми от начало оная негова сетъп дискета, но се разминах… Абе шашава работа.

Сега пускам тестовете и ще се отдам на заслужена почивка :)

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.