= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Да дадеш стотинки на някой гладен за закуска…

Saturday 10.07.2010 14:50 EET · Публикувано от в = Всичко друго =

Днес ми тежи малко главата… снощи се събрахме с колегина по бира и много подла тая бира се оказа… но това е друга тема. Както всеки път, така и сега изпитвам непреодолимо желание да се наливам с течности и да захапя нещо калорично и коремозапълващо, затова се отбих до плевенските закуски на площада.

Когато влязох вътре ми направи впечатление един стар дядо, който седеше до стената като наказан и не се нареждаше на опашката… подминах го и се наредих, а когато се придвижих напред дочух как той със слабо гласче се приближаваше до някои от хората и ги молеше да му дадат стотинка или просто им казваше “Може ли една кашкавалка…” а хората просто го подминаваха или му даваха кой по 1, кой по 2 стотинки… По принцип нямам навика да давам така стотинки, но този път нещо се обърна в мен и му дадох едно цяло левче. И си нямате никаква идея колко грейнал може да е погледа на човек в такъв момент, веднага се нареди на опашката и заоглежда с едни такива очи закуските… Беше доста зад мен и не го видях какво си е купил, но двата пъти в които се обръщах да го видя, той все така ме гледаше с този поглед и ми кимаше  с усмивка…

Незнам защо го споделям, просто ми направи наистина голямо впечатление. Както казах, по принцип не давам пари на случайни хора по улицата, има ги сякакви измекяри, но има и такива които наистина имат нужда да им подадеш малко… А на гладен не може да откажеш, особено на опашката за закуски, а и на него не му трява много, едно левче е достатъчно… Далеч съм от мисълта, че с това левче мога да оправя живота му, но съм доволен, че поне за малко можах да докарам усмивката на лицето му.

2 коментара за “Да дадеш стотинки на някой гладен за закуска…”

  1. Николай Христов says:

    Създал съм си навик да не обръщам никакво внимание на жално просещи някой лев/стотинка хора – примери за ‘измекяри’ много. А и в един друг блог прочетох наистина жив пример за циганчета, които просят за пари, но ако им купиш нещо – ще откажат, търсят сухото… Може би заради това избягвам да давам случайно, и така вече повече от десет години – а съм едва на 30+ :)
    //Поздрави за неангажиращите теми в блога, както и за полезните хрумки – ще взема да пусна на някоя виртуална машина некое bsd, че бях пробвал една вечер много набързо PC BSD, и ми хареса. Но не си оставям Gentoo :D

  2. milan says:

    Аз мисля ,че сме достатъчно зрели хора да разграничим истинските хора в нужда и организираната зган на цигани и подобни измекяри.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.