= bubbalog =Дневникът на моето стадо

Ъпдейт на iPhone 2G от OS 2.2.1 до OS 3.0

Thursday 05.08.2010 21:36 EET · Публикувано от в = Всичко друго =

Е няма такава епична битка! 5 часа като прасе с тиква и най-накрая го направих гада… Просто нямаше как да се забъркам в по-голяма простотия, ама като се хванеш веднъж на хорото няма мърдане… Най-малкото голям скандал щях да си отнеса от брат ми. А задачата се оказа толкова проста и толкова бърза… реално процедурата е за около 10-15 минути… е да, ама за да стигна до този извд и резултат се налож да изчета смятайте какви кила сайтове и колко проби отнесе манерката малка…

Като начало, се започна днес, след като Cydia успя да свали някакъв ъпдейт и блокира всякаква комуникация с телефона, ни инстал, ни деинстал, ни USB абел работи, всеки софт който се опита да работи с него забива… УжасТ! Накрая, не виждайки какво да правя повече реших да му хвърля и един ъпдейт, па да видим… И така започна всичко.

С две думи ситуацията се оказа следната. След като не успях да намеря телефона с iTunes 9.+  (оказа се, че това е стандартен бъг) просто смених с версия 8.2.0.23 и успях да го ъпдейтна. Рестарт и … греда! Оказа се, че за да стартира телефона изисква активация! Ами сега? Започнах да чета. Какво прочетох и какво направих – само аз си знам, а и няма смисъл да занмавам всички с това. Ато в кратък телеграфен вид цялоте 5-6 часово премеждие.

Слд като се ъпгрейдна до OS 3.1.3, попаднах на няколко сайта препоръчващи са се Jailbreak-ва с някакви софтуери, като никъде не е пояснено, че всичките те – RedSnow, YellowSnow, BlackRain и тенподобни шарени снегове и дъждове са корено различни както за 2G и 3G iPhone, така и за всеки OS си отговаря различен софт… ама на, винаги се учи по трудния начин… Както и да е, аз бая упорито се опитвах да джейлна OS 3.1.3 с RedSnow и OS 3.0, което е невъзможно. След като разбрах грешката си намерих следващия, вече верен софт – Snowbreeze с който се правеше тази операция и си беше предназначен за OS 3.1.3, но пък той не свърши това за което беше предназначен по неясни за мен причини… И тъкмо когато вече си бях привършил заключителната пледоария за пред брат ми да му обясня как съсипах всичко попаднах на разликата (и какво с кое се прави) между DFU Mode (Direct Firmware Update) и Restore Mode. Имено така успях и да сваля (Downgrade) системата до OS 3.0 и да я Jailbreak-на с RedSnow, този път без проблем и така телефона пак тръгна.

Ето и синтезирано как става това, без да споменавам линкове за каквото и да било, кото се интересва да пита или просто да потърси сам, след като прочете описанието мисля, че ще стане ясно.

За влизане в DFU Mode:

При включен в телефона USB кабел го загасете ато натиснете горното копче за няколко секунди и после дръпнете червения слайд. След коетоизпълнете следната поредица както следва:

  • натиснете горния бутон за 3 секунди
  • заедно с него (без да го пускате) натиснете за 16 секунди големия бутон на панела
  • пуснете горния бутон без да пускате бутона на панела

За влизане в Restore Mode:

При изключен телефон натснете бутона на панела и чак тогава пъхнете USB кабела в телефона

Самия ъпдейт на телефона е през iTunes. Предварително свалете имиджа на желаната от вас система и вкарайте телефона в “Restore mode”. алко след това iTnes ще покаже надпис, че е намерил телефон в съответния мод и пита  какво искате да го правте. С натснат Shift  бутон натиснете “Restore” бутона и изберете предвартелно сваления имидж. Останалото е просто чакане.

След като телефона се инсталира с подходящия за целта софтуер (в случая за OS 3.0 – RedSn0w) може да jailbreak-нете телефона. Стартирайте програмата и просто следвайте инструкциите… И това е, след още няколко минути ще имате активиран и пълнофункционален телефон.

Има един коментар за “Ъпдейт на iPhone 2G от OS 2.2.1 до OS 3.0”

  1. Знаеш, че имам подобен телефон и си заслужаваш всичко, което ти се е случило, щом не питаш. Дори и скайпа ми имаш :)
    Междувпрочем – всички процедури за да заработи iPhone ги има описани и в двата iPhone български сайта…

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.