= bubbalog =Дневникът на моето стадо

За бабите, децата им, внуците и морала…

Saturday 18.08.2012 22:21 EET · Публикувано от в = Страсто-мисли =

Седим си днеска с брата в морската, в градинката на варненския аквариум. Дребния търчи наоколо, бръмчи че иска на всяка мозъкоразмътвачка за по левче, а ние пийваме разхладителни напитки. Около нас хлапета карат моторни джипки, един баща е хванал дистанционното и се забавлява с джипката на детето си, деца пищят по катерушките… Съботна следобедна идилийка.

През една маса от нас седи баба, а внучето кара и то моторна джипка. Около 4 годишно хлапе, с по една обеца на всяко уше, къса подострена прическа, модерни дрешки и див детски поглед. Кара, бръмчи обикаля наоколо… а баба гледа отстрани и се усмихва. Красива картинка. Докато в един момент някакво друго хлапе изпуснало неговата си джипка не го засича, бута се в него и изведнъж малкото лигаво лайно наддава зверски вик:

“Мръдни от тук, че ще те пребия бе, е-е-ей!” !!!

За миг сърцето ми замря. Незнам, прииска ми се да отида и да му развинтя главата с опък шамар. Ама не е моето дете, как да му посегна… После се замислих. В каква ли среда живее, какво ли е видяло за крехките си 4 години?! Каква ли зверска среда има в къщи? Замислих се, дали да не отида да направя забележка на бабата, просто ей така за да не остана безучастен… Докато в този момент тя бе го повика по име. Май ще му се скара. И не получи отговор:

“Какво искаш бе!!!”

А бабата седи и се усмихва… И пак се замислих. И да направя забележка – никой няма да ме разбере…

Седя си сега и пак си мисля за днеска, после се сетих и за онова леке насрано, което онзи ден заедно с приятелчета набиха старец и снимаха побоя с камера. И как група се събрала и отишла да го намери и да го пречука… Малко ще му е да ви кажа. Такива лайньовци невръстни трябва да ги бият, ама на публично място, да ги снимат и да ги разлепват (публикуват) по масовите сайтове, за да ги сочат с пръст и да им се сеят после цял живот…

Не е цивилизовано ли? Не живеем в дивия запад? Нима? Как тогава едно 15 годишно леке може да е известно в цял квартал като хулиган и прякора му да е пръскан със спрей на всяка стена? Как може да пребива и да е защитен от закона като дете, което може да се настани само в поправително училище? След показната проява с толкова висока степен на обществена опасност? Ами онова другото, което наби и осакати ученик от съседно училище защото трябвало да си го изкара на някой? И то ли трябва да се третира като дете?! Незнам, ама ако някой причини на моето такова нещо, или на мен, или на някой приближен… убивам… А всеки нека ми цитира закона и да ми разправя как не живеем в дивия запад. По зле е. Тогава само възрастни са се били и са се стреляли, па макар и безпричинно.

А децата са били деца.

Остави коментар

Писането на кирилица е задължително!
Коментари, които не са на кирилица ще бъдат изтрити без предупреждение.
Всеки коментари съдържащи 1 или повече линка, ще бъдат публикувани след одобрение.